Wat zijn de spouwmuurisolatie prijzen?

Als je op zoek bent naar spouwmuurisolatie prijzen, vind je op onze site alle info die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Aan het plaatsen van spouwmuurisolatie kleven een hoop voordelen. Zeker wanneer je in een huis woont dat tussen 1925 en 1976 gebouwd is, kan het zijn dat er geen isolatie aanwezig is in de spouwmuur. Het plaatsen van deze vorm van gevelisolatie zorgt er voor dat het huis minder snel warmte verliest. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je dus een hoop energiekosten. De investering die het je kost om deze vorm van isolatie te plaatsen heb je binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend. Bovendien blijf je hierna ook gewoon besparen op je energierekening. Maar wat zijn de spouwmuurisolatie prijzen precies en hoe zijn deze prijzen opgebouwd? Dat vertellen we je hieronder.

De opbouw van spouwmuurisolatie prijzen

Een aantal dingen vallen op wanneer je de opbouw van de spouwmuurisolatie prijzen gaat bekijken. Het grootste gedeelte van de kosten, Gemiddeld tussen de 55% en 60% in totaal, bestaat uit de arbeidskosten. Zo’n 30% tot 35% van de kosten bestaat uit de materialen die aangekocht moeten worden om het isoleren van de spouwmuur te kunnen uitvoeren. 10% van de kosten wordt opzij gezet voor de machines. De resterende 5% zijn de voorrijkosten van het bedrijf. De verhoudingen kunnen per isolatiebedrijf verschillen, maar ze zullen qua opbouw niet ver afwijken van de gemiddeldes. De beste manier om het isolatiebedrijf met de beste prijs te vinden is door offertes te vergelijken. Gezien het feit dat de arbeidskosten het grootste deel zijn van de spouwmuurisolatie prijzen, is dit ook het vlak waar je het meeste op kunt besparen. Let hier dus extra op als je offertes van bedrijven gaat vergelijken.

Hoe hoog of laag zijn de spouwmuurisolatie prijzen op dit moment?

Tegenwoordig heb je de keuze uit diverse varianten materiaal als het gaat om het isoleren van je spouwmuur. Hierbij kun je denken aan materialen zoals glaswol, steenwol, isolatiekorrels en PUR schuim. Ook het type woning dat je hebt, heeft invloed op de spouwmuurisolatie prijzen. Zo ben je vaak het goedkoopst uit wanneer je over een appartement beschikt en ben je het duurst uit wanneer je beschikt over een vrijstaande woning. Hieronder geven we je een indicatie van de gemiddelde spouwmuurisolatie prijzen. Hierbij bekijken we het type woning en de materialen die hiervoor gebruikt worden. Glaswol is het goedkoopste, terwijl PUR schuim over het algemeen het duurste materiaal is.

Type woningGlaswolSteenwolIsolatiekorrelsPUR schuim
Appartement200 – 320 euro250 – 380 euro300 – 425 euro500 – 625 euro
Tussenwoning500 – 680 euro550 – 720 euro600 – 780 euro900 – 1.225 euro
Hoekwoning650 – 825 euro700 – 880 euro750 – 920 euro1.100 – 1.440 euro
Twee onder één kap750 – 1.050 euro800 – 1.100 euro900 – 1.240 euro1.600 – 1.950 euro
Vrijstaande woning1.150 – 1.350 euro1.200 – 1.450 euro1.400 – 1.650 euro2.300 – 2.650 euro

Hoe bepaal ik wel isolatiemateriaal het beste is?

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren als het gaat om het isoleren van de spouwmuur. Hierboven kun je zien welke kosten gepaard gaan met ieder materiaal. Iedereen heeft zo zijn eigen afwegingen. Zo kan het zijn dat je voor de goedkoopste oplossing kiest. In dat geval is glaswol je beste optie. In wat voor soort huis je ook woont, glaswol is altijd de voordeligste optie om voor te kiezen. Het is ook een efficiënt isolatiemateriaal, het doet zijn werk naar behoren. Het is dus niet zo dat je een kwalitatief slecht materiaal in huis haalt. Voor de goedkoopste oplossing kies je dus voor glaswol.

Maar het kan zijn dat je andere factoren belangrijker vindt dan de laagste prijs voor spouwmuurisolatie. Zo kan het zijn dat je het beste van beide werelden zoekt: een betaalbare optie die tegelijkertijd beter is voor het milieu. Voor vele mensen is de groene optie altijd de beste optie. Zij willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Misschien sta jij er ook zo in. In dat geval zijn de isolatiekorrels je beste optie. Dit is niet de duurste optie en tegelijkertijd worden deze korrels op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Zo betaal je niet de hoofdprijs en ben je alsnog op een verantwoordelijke manier bezig als je kijkt naar het milieu. Overigens zijn alle materialen die je hiervoor kunt gebruik milieuvriendelijk. Isolatiekorrels hebben vooral als voordeel dat de manier waarop ze geproduceerd worden milieuvriendelijker is dan bij de andere materialen.

Het kan ook zijn je vooral op zoek bent naar een relatief vlugge en simpele oplossing. Je hebt geen zin in gedoe, je bent niet per se op zoek naar de goedkoopste optie en het milieu is niet je belangrijkste overweging. Het mooie aan PUR schuim is dat het snel en eenvoudig geplaatst kan worden zonder gedoe. Bovendien is PUR schuim kwalitatief gezien de beste oplossing voor het isoleren van je spouwmuren. Niet voor niets is dit de duurste optie qua materialen. Vooral bij een vrijstaande woning kunnen de kosten oplopen, zoals je in de tabel hierboven kunt aflezen. Het isoleren van je spouwmuur neemt weinig tijd in beslag dankzij dit materiaal. Het is zo geplaatst. PUR schuim heeft als bijkomend voordeel dat het zicht optimaal verspreidt, wat de kans op lekkages verkleint. Zo kan de warme lucht niet ontsnappen en is de spouwmuur formidabel geïsoleerd.

Tot slot kun je nog kijken naar het grootste unieke voordeel dat ieder materiaal je te bieden heeft. Zo is het grote voordeel van glaswol dat het geluidswerend is. Zo heb je minder last van de geluiden van buitenaf. Steenwol is brandveilig. Isolatiekorrels zijn duurzaam. Ze gaan langer dan gemiddeld mee, waardoor je ook langer plezier hebt van deze vorm van isolatie. Bovendien bespaar je hierdoor langer op je energiekosten. PUR schuim is de beste oplossing als je wilt voorkomen dat vocht in de spouwmuur kan ontstaan.


Wat is nog meer van invloed op de spouwmuurisolatie prijs?

De materialen die gebruikt worden en het type woning dat je hebt zijn dus van grote invloed op de uiteindelijke prijs die je moet betalen. Ook heb je kunnen lezen hoe de spouwmuurisolatie prijzen zijn opgebouwd. Er zijn nog andere factoren van invloed op deze prijs. Ten eerste kan het zijn dat je woning helemaal geen spouwmuur heeft. In dat geval is gevelisolatie nog wel een optie, wat je gemiddeld zo’n 8.000 euro in totaal kan kosten. Daarnaast is het mogelijk om spouwmuurisolatie tegelijk te laten plaatsen met andere soorten isolatie. Denk aan dakisolatie of vloerisolatie. Doe je dit tegelijk, dan heeft dit ook invloed op de kosten. Deze kosten vallen hoger uit, maar tegelijkertijd bespaar je kosten door deze werkzaamheden tegelijk uit te laten voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *